Ridediscipliner

Designet til at have en positiv og anerkendende tilgang til hestens og rytterens udvikling

DKSHA formatet er positivt og enkelt. 

Det opfordrer til udvikling og forbedring af hest og rytter. 

Ved nærmere gennemsyn af hvordan klasserne bliver gennemført og bedømt, vil man se et fokus på at holde hesten så naturlig som mulig i dens bevægelser, imens den stadig skal arbejde korrekt og præcist.

Pleasure

DKSHA’s pleasure klasse er nok den vigtigste klasse, idet en god Stock horse, grundlæggende, skal være funktionel og en fornøjelse at ride i alle gangarter.

Trail

Trail klassen tester ekvipagens evne til at passere forskelige forhindringer og håndtere opgaver.

DKSHA’s trailbaner er fornuftige opgaver og forhindringer, som man kan møde hver dag på en ranch, og det vil blive holdt i et så naturligt terræn som muligt. Sværhedsgraden afpasses efter niveau.

Reining

Reining klassen demonstrerer, hvor godt ekvipagen håndterer de manøvrer, som en stockhorse bør kunne for at udføre sit arbejde.

Der arbejdes både med hastighed under kontrol og bratte stop samt 180˚ vendinger (begrebet kovendinger kan ikke være mere passende 😉). Der rides efter fastlagt mønster, og sværhedsgrad afpasses efter niveau.

Working Cow Horse

Working Cowhorse, er indbegrebet af hvad en stockhorse bruges til.

Der skal rytter og hest tage kontrol over en ko, og dirigere den igennem  bestemte manøvrer.

Sværhedsgraden stiger med ekvipagens niveau.

DKSHA Scoring system

Scoringssystemet bygger på at fremhæve det positive i modsætning til det negative, som normalt fører til diskvalifikationer.

Vi mener at hesten skal fremhæves og roses for dens fremskridt, frem for at blive diskvalificeret uden en score/bedømmelse.

Dette lyder måske ubetydeligt – men hvis man sammenligner med regelsæt fra andre organisationer, så vil man værdsætte DKSHA’s enklere regelsæt. 

DKSHA promoverer 4 Stock horse klasser, pleasure, reining, trail og working cow horse. De klasser dækker fint de øvelser en velredet Ranchhorse forventes at kunne, samtidig med hestens naturlighed under sadel bliver belønnet frem for en fremføring, der er tilpasset en specifik showform.

Scoringssystemet er udarbejdet af ASHA og følger deres retningslinjer. (Se ASHA regelbog).