Om DKSHA

Historien og filosofien bag American Stock Horse Association og DKSHA

Et spændende koncept – udviklet ud fra behovet om mere alsidighed i westernridningen
En idé fødes

De oprindelige initiativtagere til ASHA så en udvikling af problemer i show verdenen som, efter deres mening, ikke var god.

Tendensen til at specialisere hestene, ændrede den alsidige brugbarhed der var så vigtig hos hestene i før i tiden.

Også rytternes færdigheder er blevet mere specialiseret, da mange kun deltager i en enkelt disciplin eller et enkelt event. 

Der er ikke nogen sammenligning mellem den specialiserede showhest og en velredet, erfaren, ranch hest, som kan deltage i mange forskellige discipliner.

Initiativtagerne så også et behov for træning og uddannelse af de mange ryttere som gerne ville udvikle sig selv og deres heste – men hvor deres økonomi eller geografiske placering var en hindring.

Konceptet med at have en clinic i umiddelbar tilknytning til en konkurrence, har vist sig at være en succes.

Dermed opfyldes behovet for de økonomisk overkommelige Stock Horse clinics, med udvikling i en god og positiv ånd. 

At afholde en konkurrence dagen efter hjælper rytterne med at evaluere deres fremskridt.

Udviklingen af ASHA og DKSHA

ASHA er en forholdsvis ung forening, men hele programmet med filosofien, træningsmetoder og konkurrencer er testet i Texas inden det spredte sig ud over hele USA. 

Filosofien om hvordan man måler udviklingen af en god Stock horse eller Ranch horse, og ikke mindst rytterens udvikling, viste sig så god og holdbar at ASHA blev dannet. 

ASHA har udviklet sig med rivende hast og i 2018 kom konceptet til Danmark, i form af stiftelsen af DKSHA, Danish Stock Horse Association